Sałatka z pieczonym rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rabarbar w połączeniu z miodem zyskuje na smaku, a w połączeniu z pozostałymi składnikami komponuje się wyśmienicie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łodygi rabarbaru
    10 dag. młodych liści (rukola,szpinak, botwina)
    5 dag. sera Capri
    4 łyżki pokruszonych orzechów
    3 łyżki rodzynek
    3 łyżki miodu
    1 łyżka masła
    Sos:
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki posiekanej mięty
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki miodu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczonym rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z pieczonym rabarbarem 1. Rabarbar obierz,pokrój w paseczki i upiecz z dodatkiem miodu w naczyniu żaroodpornym ok. 30 minut w temp. 180 stopni.
  • Sałatka z pieczonym rabarbarem 2. Sałatę porwij na półmisek . Rodzynki namocz w wodzie. Składniki sosu zmieszaj.
  • Sałata z pieczonym rabarbarem 3. Sałatę posyp rodzynkami,wystudzonym rabarbarem,pokruszonym serem. Polej sosem. Orzechy upraż na miodzie posyp sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować