Sałatka z mozzarellą i jajkami przepiórki

4.45 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i szybka sałatka w sam raz na drugie śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże garście rukoli,
    10 pomidorków koktajlowych,
    1/2 cebuli,
    kulka mozzarelli,
    8 jajek przepiórczych,
    garść zielonego groszku.
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich,
    4 łyżki oliwy z oliwek,
Wystaw ocenę:

4.45 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z mozzarellą i jajkami przepiórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo ( około 3 minut od momentu zagotowania się wody), ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Mozzarellę pokroić w plastry, cebulę w piórka a pomidorki przekroić na połówki. Na talerzu ułożyć rukolę, dodać pozostałe składniki, posypać ziołami prowansalskimi i polać oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka przepiórcze Sałata Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Lunch

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
koreczki z jajkami przepiórki

To może cię zainteresować