Sałatka z makaronem ryżowym, polędwicą wieprzową, ogórkami chili i serem żótym

5 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szybka, sycąca sałatka z drobnym makaronem ryżowym, na szybki lunch, danie do pracy, czy kolację.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu ryżowego
    250 g polędwicy typu sopocka
    150 g sera żółtego gouda
    100 g pora
    100 g mini ogórków chili
    100 g papryki konserwowej
    8 mini kolb kukurydzy w zalewie
    4-5 łyżek majonezu
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka musztardy miodowej
    sól
    pieprz
    chili
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Sałatka makaronowa

Sałatka z makaronem ryżowym, polędwicą wieprzową, ogórkami chili i serem żótym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. zaleceń producenta. Ugotowany odcedzamy na sitku, przelewamy zimną wodą i zostawiamy do odcieknięcia.

    Pora kroimy w cienkie półplasterki, myjemy i sparzamy - przelewamy na sitku wrzącą wodą. Solimy i zostawiamy do ostygnięcia.

    Polędwicę, ser żółty i paprykę konserwową kroimy w drobną kostkę.

    Małe ogórki i kukurydzę kroimy w plasterki.

    Majonez mieszamy ze śmietaną i musztardą.

    Wszystkie składniki łączymy, mieszamy i doprawiamy do smaku.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować