Sałatka z makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, odsączyć na sitku z nadmiaru wody.
Pierś kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w większą kostkę.
Podsmażyć na rozgrzanym maśle klarownym posypując przyprawą kebab - gyros.
Smażyć około 20 minut, wystudzić.
Ogórki konserwowe (lub kiszone )i obraną cebule pokroić w drobniejszą kostkę.
Jajka ugotować na twardo, przepłukać zimną wodą, obrać i pokroić w większą kostkę.
Groszek konserwowy odsączyć na sicie.
Papryki oczyścić pokroić w drobną kostkę.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie składniki włożyć do większego naczynia, wymieszać.
Majonez połączyć z musztardą dodać do sałatki, doprawić pieprzem i solą i ponownie wymieszać.
Gotową sałatkę przełożyć do szklanej salaterki, udekorować pietruszką zieloną i marchewką.
Komentarze