Smaczna i pożywna sałatka z kaszy orkiszowej, tuńczyka i warzyw. Polana aromatyczną oliwą z suszonych pomidorów.
30 min
Dla 4 osób
Składniki:
100 gram kaszy orkiszowej
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 mały por
150 gram ogórków kiszonych
50 gram papryki czerwonej
1/3 puszki kukurydzy
50 gram kiełków groszku
3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
sól i pieprz do smaku
Sałatka z kaszą orkiszową, tuńczykiem, porem i kiełkami groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy w osolonej wodzie i zostawiamy do przestygnięcia, a następnie wrzucamy do dużej miski.
Dodajemy odsączonego tuńczyka oraz kukurydzę.
Pora kroimy w półplasterki, ogórki w kostkę, paprykę w drobną kostkę. Dodajemy warzywa oraz kiełki do reszty składników i dokładnie mieszamy.
Polewamy sałatkę oliwą z suszonych pomidorów, dodajemy sól i pieprz do smaku i znów mieszamy.
Komentarze