Sałatka z kaszą orkiszową, tuńczykiem, porem i kiełkami groszku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Smaczna i pożywna sałatka z kaszy orkiszowej, tuńczyka i warzyw. Polana aromatyczną oliwą z suszonych pomidorów.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 100 gram kaszy orkiszowej
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 mały por
    150 gram ogórków kiszonych
    50 gram papryki czerwonej
    1/3 puszki kukurydzy
    50 gram kiełków groszku
    3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kaszą orkiszową, tuńczykiem, porem i kiełkami groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie i zostawiamy do przestygnięcia, a następnie wrzucamy do dużej miski.
    Dodajemy odsączonego tuńczyka oraz kukurydzę.
    Pora kroimy w półplasterki, ogórki w kostkę, paprykę w drobną kostkę. Dodajemy warzywa oraz kiełki do reszty składników i dokładnie mieszamy.
    Polewamy sałatkę oliwą z suszonych pomidorów, dodajemy sól i pieprz do smaku i znów mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować