Sałatka z kaszą bulgur, wędzoną makrelą, awokado i pomidorkami koktajlowymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pożywna sałatka na bazie kaszy bulgur, polana lekkim dressingiem z oliwy i soku z cytryny. Z dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Świetnie sprawdzi się jako lunch do zabrania do pracy.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 100 gram kaszy bulgur
    1 wędzona makrela
    1 mała cebula
    1 awokado
    1/2 puszki zielonej soczewicy
    1 pęczek natki pietruszki
    200 gram pomidorków koktajlowych
    sól

    Sos:
    6 łyżek oliwy z oliwek
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    szczypta ostrej papryki
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kaszą bulgur, wędzoną makrelą, awokado i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
    Rybę obieramy dokładnie z ości.
    Cebulę kroimy w drobną kostkę.
    Awokado obieramy i kroimy w grubą kostkę.
    Wrzucamy wszystkie składniki do dużej miski. Dodajemy pomidorki pokrojone na połówki, posiekaną natkę pietruszki i soczewicę odsączoną z zalewy.
    Mieszamy oliwę z sokiem z cytryny i przyprawami. Polewamy sałatkę sosem i delikatnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować