Sałatka z kaszą bulgur i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną sałatkę z kaszą bulgur oraz żółtą fasolką szparagową. Do tego mamy rzodkiewki, ogórki, koperek-to połączenie smaków jest bardzo aromatyczne i smakowite. Polecam

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g fasolki szparagowej żółtej
    50 g kaszy bulgur
    pęczek rzodkiewek
    2 ogórki gruntowe
    2 jajka ugotowane na twardo
    garść koperku
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
    3 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kaszą bulgur i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy przez ok. 6 minut. Odcedzamy i studzimy a następnie kroimy w 1 cm kawałki. Kaszę bulgur gotujemy wg instrukcji z opakowania, studzimy. Rzodkiewki, ogórki i koperek myjemy i osuszamy. Rzodkiewki i ogórki kroimy w plasterki a koperek drobno siekamy. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. W misce łączymy ze sobą fasolkę, kaszę, rzodkiewki, ogórki, koperek i jajka, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz oliwą i mieszamy dokładnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować