Kasza bulgur z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku przez 12 minut , następnie pozostawiamy do odcieknięcia . Na rozgrzanym maśle szklimy pokrojone w drobną kosteczkę czosnek i cebulkę . Dodajemy umytą i pokrojoną w kawałki fasolkę . Dodajemy sól i pieprz .Chwilę smażymy i podlewamy odrobiną wody . Dusimy do czasu aż fasolka będzie miękka . Gdy cały płyn odparuje dodajemy kaszę , mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2.Gotową kaszę można układać na talerzu przy użyciu różnych foremek lub wykrawaczy do ciasta . Podana luzem również dobrze smakuje .
Porady
Do kaszy można dodać natkę pietruszki. Najlepiej smakuje z różnego rodzaju sosami ale może również stanowić danie bezmięsne .
Komentarze