Kasza Bulgur z fasolką szparagową

4.5 (164 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do gulaszu i wszelkiego rodzaju potrawek .

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 torebka kaszy bulgur
    - 1 łyżeczka masła
    - garść zielonej fasolki szparagowej
    -1 ząbek czosnku
    -1 mała czerwona cebulka
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kasza bulgur z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza Bulgur z fasolką szparagową. 1. Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku przez 12 minut , następnie pozostawiamy do odcieknięcia . Na rozgrzanym maśle szklimy pokrojone w drobną kosteczkę czosnek i cebulkę . Dodajemy umytą i pokrojoną w kawałki fasolkę . Dodajemy sól i pieprz .Chwilę smażymy i podlewamy odrobiną wody . Dusimy do czasu aż fasolka będzie miękka . Gdy cały płyn odparuje dodajemy kaszę , mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Propozycja podania. 2. Gotową kaszę można układać na talerzu przy użyciu różnych foremek lub wykrawaczy do ciasta . Podana luzem również dobrze smakuje .

Porady

Do kaszy można dodać natkę pietruszki. Najlepiej smakuje z różnego rodzaju sosami ale może również stanowić danie bezmięsne .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować