Sałatka z fetą i chrupiącym boczkiem

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Niby zwykła, banalna sałatka, ale dodatek chrupiącego boczku sprawia, że ma się ochotę na jeszcze i jeszcze;)

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania mieszanki sałat
    2 ogórki (gruntowy i konserwowy)
    Kilka oliwek
    1/3 opakowania fety
    Kilka plastrów wędzonego boczku
    1/2 pomidora
    Jajko
    Ząbek czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    Przyprawy (bazylia, oregano, pieprz)
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z fetą i chrupiącym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo.
    Ogórki, fetę, pomidor, ugotowane jajko, boczek kroimy.
    Sałatę rwiemy.
    Boczek podsmażamy, przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
    Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę.
    Wszystkie składniki łączymy, skrapiamy oliwą i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Feta Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować