Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Kolorowa letnia sałatka z fasolki szparagowej

  • 15 min

Składniki:


  • 20dag fasolki szparagowej zielonej
    3 jajka
    sól
    pieprz
    chili
    majonez
    jogurt
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końce i kroimy na mniejsze kawałki. Zagotowujemy wodę, solimy. Na wrzątek wrzucamy fasole i gotujemy ok 5 min aż będzie miękka (ale nie może się rozgotować, musi zachować jędrność). jajka gotujemy na twardo (ok 10 min), zalewamy zimną wodą, potem obieramy i kroimy kostkę. Do miski wsypujemy fasolkę, dodajemy jajka, sól, pieprz, chili i majonez wymieszany z jogurtem naturalnym w ulubionych proporcjach. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować