Sałatka z buraków z wywaru na barszcz

4.5 (148 ocen)

  • 15 min

Potrawa powstała spontanicznie z potrzeby chwili.

  • 15 min

Składniki:

  • 10-12 buraków, 1/3 cebuli drobno pokrojonej, maka łyżeczka octu z jabłek, mała łyżeczka olej Uj rzepakowego lub innego, plaska łyżeczka musztardy, soli i pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z buraków z wywaru na barszcz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane buraki z wywaru schłodzić i pokroić w drobną kostkę jak do sałatki warzywnej. Cebule pokroić w bardzo drobna kostkę, doprawić octem z jabłek, oliwa, łyżeczka musztardy,sól,pieprz do smaku. Wymieszać, schłodzić i podawać jako dodatek do obiadu lub kanapek.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować