Sałatka z brokułami i fetą

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

Kolorowa i pyszna :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 brokuł świeży (lub 500g mrożonego)
    2 pomidory
    1 ogórek zielony
    1 opakowanie sera feta
    1 jajko ugotowane na twardo (do dekoracji)
    250g jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Sosy Sos jogurtowy

Sałatka z brokułami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł podzielić na różyczki. Wodę zagotować, dodać odrobinę cukru i sól. Wrzucić różyczki brokułu i gotować ok. 3-5 min. Odsączyć i przelać zimną wodą. Ostudzić. Sos: jogurt połączyć z majonezem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i pokrojony szczypiorek, wymieszać. Fetę, obranego ogórka oraz pomidory pokroić w dużą kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, połączyć z brokułem i polać sosem jogurtowo-majonezowym, udekorować jajkiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować