Sałatka z bobu, fasolki i ziemniaków

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna i pożywna sałatka. Moją zrobiłam wyjątkowo szybko, gdyż wszystkie składniki były ugotowane wcześniej - obiadowe resztki z poprzedniego dnia.

Składniki:

  • 200 g ugotowanych młodych ziemniaków
    150 g ugotowanego, obranego bobu
    150 g ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
    Kilka główek szparagowych (opcjonalnie)
    1 młoda cebula
    sos
    100 g jogurtu naturalnego
    3-4 łyżki oliwy
    1 łyżka koperku, posiekanego
    1 łyżka szczypiorku, posiekanego
    2 ząbki czosnku, posiekane
    parę łyżek kefiru do ewentualnego rozrzedzenia sosu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z bobu, fasolki i ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżeli nie korzystamy z wcześniej ugotowanych warzyw, należy je ugotować.
  • 2. Gotowe ziemniaki i fasolkę podzielić na mniejsze kawałki, w zależności od wielkości ziemniaków, na pół lub 4 części. Fasolkę na 2 - 3 kawałki. Bób zostawiamy w całości. Cebulę pokroić w półkrążki. Wszystkie warzywa włożyć do miski.
  • image-0yj7mv7 3. Przygotować sos. Wymieszać, składniki, doprawić solą i pieprzem, jeżeli potrzeba, rozrzedzić kefirem. Sosem polać przygotowane warzywa, wymieszać, schłodzić w lodówce. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Fasolka szparagowa Jogurt Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować