Sałatka wielowarzywna na occie

4.5 (151 ocen)

W sam raz do wykorzystania lekko przerośniętych ogórków

Składniki:

  • 3,5 kg ogórków
    70 dkg marchewki
    70 dkg cebuli
    70 dkg papryki czerwonej

    zalewa:
    4 szklanki wody
    1 szklanka octu
    1 szklanka cukru
    4 łyżki oleju
    kilka ziaren pieprzu
    liść laurowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Dodatki

Sałatka wielowarzywna na occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, obrać, posiekać drobno (marchewkę zetrzeć na tarce z drobnym oczkiem). Posolić, odstawić co najmniej na noc. Osączyć, zalać zalewą i gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Sałatkę przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować 10 minut. Odstawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Zalewa Ogórek Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować