- puszka kukurydzy
- puszka fasolki czerwonej
- 4 jajka ugotowane na twardo
- mała cebula
- szczypiorek
- 20 dag sera żółtego gouda
- puszka tuńczyka w sosie własnym duże kawałki
- majonez kielecki duży
Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka oddzielić ( żółtka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a białka na grubych). cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tuńczyka odcedzić z sosu i rozdrobnić widelcem. kukurydze i fasolkę odcedzić. w salaterce układać warstwami zaczynając od: fasolka, kukurydza, majonez, cebula, ser, tuńczyk, majonez,białka, na sam koniec posypać wierzch żółtkami i szczypiorkiem
Porady
warstwy można dowolnie zmieniać, przekładać , powtarzać
Komentarze