Sałatka warstwowa z tuńczykiem

5 (158 ocen)

  • 25 min

Jest smaczna i bardzo sycąca

  • 25 min

Składniki:

  • - puszka kukurydzy
    - puszka fasolki czerwonej
    - 4 jajka ugotowane na twardo
    - mała cebula
    - szczypiorek
    - 20 dag sera żółtego gouda
    - puszka tuńczyka w sosie własnym duże kawałki
    - majonez kielecki duży
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oddzielić ( żółtka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a białka na grubych). cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tuńczyka odcedzić z sosu i rozdrobnić widelcem. kukurydze i fasolkę odcedzić. w salaterce układać warstwami zaczynając od: fasolka, kukurydza, majonez, cebula, ser, tuńczyk, majonez,białka, na sam koniec posypać wierzch żółtkami i szczypiorkiem

Porady

warstwy można dowolnie zmieniać, przekładać , powtarzać

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować