Ciasto królewiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Biszkopt:
Białka ubic na sztywno z cukrem pod koniec dodać żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać. Wylać na formę Piec ok 25 min w temp 180 stopni
2 Ciasto kruche:
Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z sodą, dodać margarynę jajko, miód oraz cukier. Zarobić ciasto i podzielić na 2 części. Rozwałkować i upiec dwie blaszki ok 15-20 minut w temp 180 stopni na złoty kolor
3. Biszkopt i ciasta kruche wystudzić
4. masa:
z mleka, mąki, cukrów ugotować budyń do gorącego dodać margarynę i dobrze roztrzepać mase. Gorącą przekładac placki:
placek kruchy- masa- biszkopt-masa-placek kruchy
Polewa:
w rondelku roztopić margarynę z cukrem, dodać mleko, kakao ciąglę mieszając dodać kostki czekolaady( gdy polewa zbyt gęsta można dodać jeszcze mleka) gotować ok 5 minut
polać ciasto i posypać kokosem
Komentarze