Ryba opiekana w zalewie octowej

  • wyświetlono: 65365 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Ryba smakuje wyśmienicie, każdy ze znajomych chwali i prosi o przepis

Madlenka
  • 90min

Składniki

- 1 kg ryb najlepiej dorsz ale może być morszczuk
- bułka tarta
- mąka
- jajko
-sól, pieprz
- 1 l wody
1/2 szklanki octu 10%
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki cukru
- ziele angielskie
- liść laurowy
-olej
- 4 cebule

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba opiekana w zalewie octowej

  • Ryba opiekana w zalewie octowej1. 1. Rybę pokroić na kawałki i opiec ( sól, pieprz, mąka, jajko, bułka) ostudzić.
    2. Cebulę pokroić na talarki i zeszklić na oleju także zostawić do wystygnięcia.
    3. Wodę, ocet, sól, cukier ziele i liść zagotować i także ostudzić . zalewa musi być zimna.
    4. Kawałki ryby układać w garnku przekładać cebulą i znów kawałki ryby. zalać zalewą i odstawić do lodówki na 24 godziny wtedy ryba najlepiej smakuje

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzurybaw zalewie octowej

Komentarze

Podobne przepisy

ryba w zalewie octowej

Dodane przez: Martyna1991

Sola w zalewie octowej

Danie typowo Wigilijne.W mojej...

karp w zalewie octowej

Dodane przez: magda28

Karp w zalewie octowej

Mąż uwielbia łowić ryby, ale smażone...

miruna w zalewie octowej

Dodane przez: karolinajedynak24

MIRUNA W ZALEWIE OCTOWEJ

ryby każdy u mnie w domu lubi w...

klopsiki

Dodane przez: lexi27

Klopsiki w zalewie octowej

Ta pyszna przekąska idealnie nadaje...

Dodane przez: sajpa23

Ryby opiekane w zalewie.

Ta przekąska smakuje na zimno jak...

Leszcz w zalewie octowo-pomidorowej

Dodane przez: Gregorhspeed

Leszcz w zalewie octowo-pomidorowej

Od kilku tygodni myślałem co z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE