sałatka pieczarkowa

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Szybka i pyszna sałatka, z kromeczką chlebka lub bułeczką z masełkiem będzie pyszną kolacją lub przekąską na przykład w pracy :)

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    1 duży por ( biała i twarda zielona część)
    4 - 5 ugotowanych na twardo jaj
    5 średnich kiszonych ogórków
    1 mała lub 0,5 normalnej puszki kukurydzy
    pęczek koperku
    sól, pieprz
    1 łyżka musztardy
    3 kopiaste łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki dokładnie umyć, ja użyłam tylko kapeluszy. Wrzucić ( w całości) na lekko osolony wrzątek, gotować 10 minut, odsączyć na sitku, następnie pokroić na małe kawałki.
    Por pokroić na cienkie talarki, przelać obficie wrzącą wodą, odsączyć.
    Kukurydzę odcedzić z zalewy.
    Jaja i koperek posiekać, ogórki pokroić w kosteczkę.
    Wszystko razem wymieszać, dodać sól , pieprz, musztardę, majonez, wymieszać, schłodzić.

Porady

sałatka z pieczarek, sałatka z grzybami, sałatka bez mięsa, szybka sałatka, kolacja, kukurydza, ogórki konserwowe,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować