Sałatka jarzynowa z nieco odmienionej formie, z dodatkiem gotowanego buraka, białej rzodkwi i szczypiorku. Pysznie smakuje i ładnie prezentuje się na stole :)
Sałatka jarzynowa z burakiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraka, marchewki, pietruszki, ziemniaki oraz rzodkiew dokładnie umyć, zalać zimną wodą, posolić i gotować do miękkości. W trakcie wyjmować warzywa, które wymagają krótszego gotowania, aby się nie rozgotowały. Zostawić do ostudzenia, a następnie obrać i pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo i również pokroić w kostkę. Dodać do warzyw.
Dodać także pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, odsączony groszek i posiekany szczypiorek.
Wymieszać wszystkie składniki. Dodać majonez, przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Komentarze