Sałatka Cezar

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sałatka Cezar

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 filety z kurczaka
    sałata rzymska
    parmezan
    4 kromki chleba tostowego

    Panierka do mięsa:
    sól, pieprz, papryka w proszku, 1 łyżka masła roztopionego
    1 2 jajka
    bułka tarta
    olej

    Grzanki z chleba tostowego:
    oliwa 2-3 łyżki
    2 szczypty ziół prowansalskich
    można posolić

    Sos:
    5 łyżek majonezu
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka musztardy miodowej
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżeczka sosu worcestershire
    1 łyżka keczupu (opcjonalnie)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka cezar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania:
    Mięso oczyścić. Przeciąć wzdłuż na pół. Zamarynować. Obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na oleju. Odsączyć. Wystudzić.
    Chleb polać oliwą, posypać ziołami, można lekko posolić. Smażyć na suchej patelni do uzyskania grzanek.

    Składniki sosu wymieszać ze sobą.

    Na większym talerzu ułożyć sałatę połamaną lub pokrojoną, poukładać mięso z kurczaka pokrojone, zetrzeć parmezan – tyle ile lubimy, polać sosem, przed podaniem nałożyć grzanki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jogurt Kurczak Parmezan Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować