1.Filet oczyścić, opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Posypać z dwóch stron solą i pieprzem.
Polać oliwa z oliwek i wysmażyć na patelni grillowej na rumiano z dwóch stron.
Po usmażeniu ostudzić i pokroić w paski.
Chleb tostowy pokroić w małą kostkę.
Skropić oliwą z oliwek i wysmażyć na suchej patelni na rumiano.
Pomidorki koktajlowe opłukać, osuszyć i przekroić na pół.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Dodać do jogurtu naturalnego razem z solą i pieprzem. Wymieszać.
Na talerzu rozłożyć mieszankę sałat.
Ułożyć na niej pokrojonego kurczaka, pomidorki i grzanki.
Na wierzchu posypać startym parmezanem.
Podawać z sosem czosnkowym.
Komentarze