Sałatka brokułowa z fetą

4.5 (193 ocen)

  • 20 min

Przepis na sałatkę mojej przyjaciółki, którą zajadaliśmy się podczas weekendu.

  • 20 min

Składniki:

  • - mrożone brokuły - 1 opak - 450 g
    - kukurydza konserwowa - 1 puszka
    - fasola czerwona - 1 puszka
    - feta - 1 małe opak
    -jogurt naturalny gęsty* - 1 mały kubek
    - czosnek - 2 ząbki
    - sól
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka brokułowa z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • --- 1. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Ugotowane brokuły odcedzamy z wody i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Jogurt naturalny mieszamy z wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Do wystudzonych brokułów dodajemy odcedzone z zalewy kukurydzę i fasolę czerwoną. Ser feta kroimy w drobną kostkę, dodajemy do pozostałych składników i zalewamy sosem. Przed podaniem sałatkę schłodzić w lodówce ok 1 h. Smacznego:)
    * w wersji kaloryczniejszej - zamiast jogurtu naturalnego można dodać majonez

Porady

w wersji kaloryczniejszej - zamiast jogurtu naturalnego można dodać majonez

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Czosnek Kukurydza konserwowa Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować