Sałata z jarmużem, awokado i rzodkiewką

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Uwielbiam sałatki i robię je praktycznie codziennie. Dzisiejsza moja propozycja to bardzo prosta i szybka do przygotowania sałata m.in. z jarmużem, szpinakiem, awokado, rzodkiewką, pomidorami polana olejem lnianym. Smaki idealnie się ze sobą komponują. Idealna na lekki obiad, podwieczorek czy kolację.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • kilka liści ulubionych sałat,
    • 1-2 liście jarmużu,
    • kilka listków szpinaku,
    • awokado,
    • 3-4 rzodkiewki,
    • 1 młoda cukinia,
    • 1-2 pomidory,
    • garść kiełków ( u mnie rzodkiewki),
    • 2-3 łyżki oleju lnianego,
    • 2-3 łyżki natur vegety do sałatek,
    • sól, pieprz (opcjonalnie),
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata z jarmużem, awokado i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzach układamy sałatę, jarmuż, szpinak oraz pokrojone pomidory, awokado, rzodkiewkę, cukinię. Olej mieszamy z vegetą i polewamy po sałacie. Możemy przyprawić solą i pieprzem.
    Na koniec dajemy kiełki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować