Sałata wiosenna z grillowanym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Składniki dresingu połączyć w słoiku, dobrze wstrząsnąć i odstawić.
Składniki pesto zmiksować w blenderze a następnie obtoczyć w nim pokrojoną na małe plastry wieprzową szynkę i odstawić na pół godziny do lodówki.
Przygotować sałatę. Wykroić środki, postrzępić sałatę na kawałki, wymieszać razem i rozdzielić na cztery talerze. Kalarepę i rzodkiewkę pociąć na cieniutkie plastry na tarce. Pomidor pokroić na plasterki, szczypiorek drobno posiekać,czerwoną cebulę posiekać na piórka.
Podzielić składniki na cztery talerze, posypać każdy z nich łyżką kukurydzy i szczypiorku, odstawić.
Mięso smażyć bez tłuszczu na grillowej patelni z obu stron, gdy będzie gotowe położyć obok sałaty na talerzu i skropić dresingiem.
Smacznego:)
Komentarze