Moja sałata ma swój tajemny składnik, jest nim dressing, który w połączeniu z cebulą i lekko orzechową dębolistną sałatą stanowi naprawdę cudowny smak. Wypróbujcie, a będziecie zachwyceni.
Wiosenna sałata z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce. W miseczce wymieszać oliwę, ocet balsamiczny, miód,sól i czosnek.
2.Sałatę umyć,osuszyć na sicie.Gruszkę umyć, obrać usunąć gniazdo nasienne,pokroić w dużą kostkę.Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pomidora umyć, pokroić w ćwiartki.Ser pokroić na 1-2 cm kawałki.Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, polać dressingiem. Sałatę podawać z pieczywem lub jako dodatek do letniego obiadu.
Komentarze