Sakiewki oszczędności

0 (0 ocen)

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" i kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks.

Składniki:

  • Ciasto:
    jajko
    woda gazowana
    mleko
    mąka

    Farsz:
    5-6 parówek
    1 duży por
    30 dkg pieczarek
    3 średnie cebule
    pieprz ziołowy 1 płaska łyżeczka
    gałka muszkatołowa 2 szczypty
    zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
    mielona ostra papryka 1/2 łyżeczki
    bazylia i oregano po 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sakiewki Naleśniki

Sakiewki oszczędności - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    jajko miksujemy, dodajemy wodę , mleko i mąkę miksujemy . Ciasto ma być lejące.

    Rozgrzewamy patelnię smarujemy ją olejem i smazymy nie zbyt grube naleśniki
  • 2. Pora myjemy o odcinamy zieloną część - nie wyrzucamy.
    Pora kroimy w plasterki, umyte pieczarki w plasterki a obraną cebule w pół plasterkki
  • 3. Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut, dodajemy pora również przesmażamy 5 min i dodajemy pieczarki. Dusimy aż woda z pieczarek wyparuje
  • pkt 4 4. Do warzyw dodajemy pokrojone w grubsze plasterki parówki i smażymy 5 minut.
  • 5. Liście pora myjemy i ucinamy z nich cienkie paseczki.
    Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz i zwijamy w sakiewki i związujemy kawałkami liści pora.
  • 6. Sakiewki układamy na blaszce i zapiekamy w piekarniku 25 minut w 170 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Parówki Pieczarki Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować