Pasta z awokado i rzodkiewek do pieczywa

3 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z awokado i rzodkiewek z dodatkiem szczypiorku. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 awokado
    sok z cytryny
    8 rzodkiewek
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka szczypiorku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta warzywna

Pasta z awokado i rzodkiewek do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy miąższ ze skórki i przekładamy do miseczki. Skrapiamy sokiem z cytryny i rozgniatamy widelcem. Rzodkiewki myjemy i osuszamy, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do awokado. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę, a szczypiorek kroimy na drobno i przekładamy do miseczki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować