Rzepa w śmietanie

  • wyświetlono: 370 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Rzepa, popularne w innych krajach warzywo, w pełni zasługuje na to, by znaleźć sięrównież na polskich stołach.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Beata Loch, Myszków
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● rzepa
● 1 małe op. śmietany
● sól

Sposób przygotowania przepisu:

Rzepa w śmietanie

  • 1. Rzepę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dusimy do miękkości w małej ilości wody.
  • 2. Doprawiamy solą, wlewamy śmietanę, mieszamy, chwilę gotujemy. Rzepę
    po dajemy na ciepło.
PP_11-2009

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzurzepa

Komentarze

Podobne przepisy

Rzepa z rodzynkami

Dodane przez: RedakcjaPP

Rzepa z rodzynkami

Gotuję dla męża oraz dwóch córek....

śledzie w śmietanie z papryką

Dodane przez: Beata5

śledzie w śmietanie z papryką

inna sałatka

Śledź w śmietanie

Dodane przez: joanna30

Śledzie w śmietanie

Pyszne danie wigilijne ale również...

kapusta pekińska duszona

Dodane przez: BARB

Duszona kapusta pekińska ze szpinakiem w...

Smakowita kapusta ze szpinakiem...

Ogórki duszone w śmietanie

Dodane przez: Gregorhspeed

Ogórki duszone w śmietanie

Przeglądając stare zapiski ,natknęliśmy...

Buraczki w śmietanie

Dodane przez: Gregorhspeed

Buraczki w śmietanie

Po prostu uwielbiamy buraczki....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE