Ryż ze szpinakiem i krewetkami

4.5 (147 ocen)

  • 40 min

Kocham owoce morza , podane z ryżem duszonym ze szpinakiem są fanatstyczne

  • 40 min

Składniki:

  • 250 gr ryżu brązowego naturalnego
    0,5 op szpinaku rozdrobnionego
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    0,5 szklanki białego wytrawnego wina
    250 gr dużych krewetek mrożonych
    2 szklanki bulionu
    1 łyżka masła+ 1 łyżka do szpinaku
    Sól
    Pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż ze szpinakiem i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek również. Ryż płuczemy .
    Na patelni na maśle z 2 łyżkami oleju smażymy cebulę , pod koniec dajemy czosnek.
    Następnie wsypujemy ryż i chwilę smażymy. Potem wlewamy bulion i wino ,dusimy pod przykryciem 10 minut na małym ogniu.
    Szpinak przesmażamy na łyżce masła i dodajemy do ryżu. Dusimy razem około 10 minut.
    Krewetki wkładamy do ryżu i razem podgrzewamy około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować