Ryż z marchewką i gorszkiem

0 (0 ocen)

świetny dodatek do drobiu lu innej sztuki mięsa.

Składniki:


  • 1 saszetka ryżu parabolicznego
    1,5 szk konserwowego groszku z marchewką
    kurkuma
    1 łyżeczka kucharka do smaku ( w proszku )
    1 łyżka oleju
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z marchewką i gorszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kurkumy ( ilość zależy od naszych upodobań ), kucharka i oleju. Ugotowany odsączyć z wody, rozciąć woreczek i przesypać ryż do garnka. Wsypać natkę pietruszki, odsączoną marchewkę z groszkiem i delikatnie wymieszać. Podawać na gorąco np. z kur\czakiem lub innym mięsem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować