rybka w sosie pomidorowym z warzywami

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 40 min

to rodzinny przepis na rybkę z warzywami, smakuje na zimno i na ciepło

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1kg ryby- filet (np, panga, miruna)
    Ciasto: 2 jaja
    2 łyżki vegety
    woda
    mąka
    Sos:
    4 średnie cebule
    1szkl. oleju
    6 łyżek wody
    6 łyżek cukru
    6 łyżek keczupu
    1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    ok 0,5 l ogórków kiszonych
    ok 0,5 l papryki konserwowej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rybka w sosie pomidorowym z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rybę przyprawiamy lekko przyprawą do ryb i odstawiamy na chwilę do lodówki, w tym czasie z jajek, wody i mąki robimy ciasto naleśnikowe (dosyć gęste ) i doprawiamy 2 łyżkami vegety. Maczamy w cieście rybę i smażymy na złocisty kolor.
  • 2. Sos : cebule , ogórki kiszone i paprykę konserwową kroimy w kostkę. Cebule smażymy na oleju, dodajemy resztę warzyw, wodę, keczup, doprawiamy cukrem i chwilkę dusimy na małym ogniu. Na koniec dodajemy słoiczek koncentratu i całość zagotowujemy. Gotowym sosem przekładamy warstwowo rybę. Sos- ryba-sos-ryba-sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować