Budyń jaglany ze śliwkami

0 (0 ocen)

Rozpustny budyń czekoladowy na bazie kaszy jaglanej- bez mleka krowiego.Ma jedną wadę- bardzo szybko znika!

Składniki:

  • -50g kaszy jaglanej
    -półtora szklanki mleka ryżowego
    -2 łyżki prawdziwego kakao
    -5 suszonych daktyli
    -2 świeże śliwki
    -1 łyżeczka oleju kokosowego
    -1 orzech brazylijski (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń jaglany ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -kaszę dokładnie płuczemy
    -mleko wlewamy do garnuszka i zagotowujemy, dodajemy kaszę, olej kokosowy, daktyle, 1 śliwkę i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut
    -po upływie czasu dodajemy kakao i szybko mieszamy, następnie zdejmujemy z ognia i za pomocą blendera wszystko dokładnie miksujemy do uzyskania gęstego i aksamitnego budyniu. Jeśli budyń okaże się zbyt gęsty- dolewamy jeszcze trochę mleka
    -budyń przelewamy do miseczki, dekorujemy śliwką i ulubionymi orzechami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować