Rollo z frytkami

4.48 (145 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

fast food domowym sposobem

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Opakowanie placków pita
    0,5 kg frytek
    olej
    3 pomidory
    zielony ogórek
    4 ogórki kiszone
    kukurydza
    miks sałat
    pierś kurczaka
    czerwona cebula
    przyprawa do gyrosa
    opcjonalnie oliwki,ser feta,ostre papryczki
    na sos : szklanka soku pomarańczowego 100%
    szklanka keczupu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Rollo z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Frytki smażymy. Mięso myjemy i kroimy w około 1cm paseczki, smażymy na patelni wraz z przyprawą do gyrosa,pieprzem i solą(na koniec smażenia). Wszystkie warzywa i dodatki kroimy na cząstki i wrzucamy wraz z miksem sałat do dużej miski. Dokładnie mieszamy. Placek pita podgrzewamy na suchej patelni z obu stron, kiedy będzie ciepły zdejmujemy go na talerz. Na środek placka wykładamy sałatę z warzywami i dodatkami oraz mięso. Frytki układamy z dołu do góry. Składamy nasze rollo zaczynając od dołu, do środka oraz zakładamy boki na siebie.Dół lub całość można ściśle zawinąć w folią aluminiową lub spiąć wykałaczką. Przygotowujemy sos mieszając sok pomarańczowy i keczup, polewamy nim warzywa i mięso.Gotowe.

Porady

Rollo można modyfikować dodając ulubione warzywa czy dodatki oraz kombinując z sosami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować