Rollo z frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Frytki smażymy. Mięso myjemy i kroimy w około 1cm paseczki, smażymy na patelni wraz z przyprawą do gyrosa,pieprzem i solą(na koniec smażenia). Wszystkie warzywa i dodatki kroimy na cząstki i wrzucamy wraz z miksem sałat do dużej miski. Dokładnie mieszamy. Placek pita podgrzewamy na suchej patelni z obu stron, kiedy będzie ciepły zdejmujemy go na talerz. Na środek placka wykładamy sałatę z warzywami i dodatkami oraz mięso. Frytki układamy z dołu do góry. Składamy nasze rollo zaczynając od dołu, do środka oraz zakładamy boki na siebie.Dół lub całość można ściśle zawinąć w folią aluminiową lub spiąć wykałaczką. Przygotowujemy sos mieszając sok pomarańczowy i keczup, polewamy nim warzywa i mięso.Gotowe.
Porady
Rollo można modyfikować dodając ulubione warzywa czy dodatki oraz kombinując z sosami.
Komentarze