Rabarbar z truskawkami pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny sezonowy deser

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg rabarbaru
    300g truskawek
    Kruszonka:
    100g zimnego masła
    100g cukru
    180g mąki pszennej
    aromat waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z rabarbarem

Rabarbar z truskawkami pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy, rabarbar kroimy na około 1,5cm kawałki.
    Formę do tarty smarujemy delikatnie masłem.
    Zimne masło siekamy na niewielkie kawałeczki i umieszczamy w misce.
    Dodajemy cukier, mąkę oraz aromat waniliowy i wyrabiamy w dłoniach do powstania grudek.
    Owoce i rabarbar przekładamy do formy, całość przykrywamy kruszonką.
    Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około 25 minut, aż do zarumienienia kruszonki.

Porady

Podajemy na ciepło.Doskonale smakuje z lodami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować