Kebab z fileta indyka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo fajny i prosty sposób na domowe siekane mięso z indyka w przyprawie gyros. Takie mięsko możecie podać w tortilli lub z frytkami i surówką.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g fileta z indyka
    przyprawa gyros
    4 łyżki oleju
    ziemniak
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kebab z fileta indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kebab 1. Ziemniaka obieramy przekrawamy i robimy z niego podstawę, owijamy w folię aluminiową. Mięso myjemy i kroimy na cienkie plastry. Przyprawę mieszamy z olejem i ręką nacieramy mięso. W ziemniaka wbijamy szaszłyki, na szaszłyki nabijamy mięso. Owijamy folią aluminiową.
  • 2. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na ok 50 minut po tym czasie zdejmujemy folię i dopiekamy 20 minut w 160 stopniach.
  • 3. Upieczonego kebaba wyciągamy i odstawiamy na 5 minut po tym czasie mięso siekamy za pomocą noża z góry w dół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Filet z indyka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować