Tortille z pulled pork i frytkami selerowymi

0 (0 ocen)

Obłędny, domowy fast food. Połączenie chrupiącego, słodkawego selera, długo gotowanej wieprzowiny i wyrazistego, jogurtowego sosu, to uczta dla kubków smakowych :)

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu A:
    50 dkg szynki wieprzowej
    1 większy seler
    1 jogurt naturlany

    składnik podstawowy dodatkowy
    4 tortille

    składniki robocze
    sól, pieprz
    zioła Małgosi
    ostra papryka
    1 cebula
    1 łyżka chrzanu tartego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tortille z pulled pork i frytkami selerowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szynka wieprzowa wolno gotowana 1. Szynkę pokroić na 4 plastry i natrzeć pieprzem, papryką i ziołami. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć plastry mięsa, dodać posiekaną cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, około 2 godzin.
  • tortille z pulled pork 2. Jogurt wymieszać z chrzanem i doprawić solą do smaku. Szynkę rozdrobnić widelcem. Selera obrać, pokroić i paski. Frytki selerowe usmażyć na złoty kolor. Tortille obsmażyć na patelni grillowej, posmarować sosem, rozłożyć mięso i frytki, zwinąć i podawać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Szynka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować