Obłędny, domowy fast food. Połączenie chrupiącego, słodkawego selera, długo gotowanej wieprzowiny i wyrazistego, jogurtowego sosu, to uczta dla kubków smakowych :)
Składniki:
składniki podstawowe z zestawu A:
50 dkg szynki wieprzowej
1 większy seler
1 jogurt naturlany
Tortille z pulled pork i frytkami selerowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę pokroić na 4 plastry i natrzeć pieprzem, papryką i ziołami. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć plastry mięsa, dodać posiekaną cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, około 2 godzin.
2.Jogurt wymieszać z chrzanem i doprawić solą do smaku. Szynkę rozdrobnić widelcem. Selera obrać, pokroić i paski. Frytki selerowe usmażyć na złoty kolor. Tortille obsmażyć na patelni grillowej, posmarować sosem, rozłożyć mięso i frytki, zwinąć i podawać. Smacznego :)
Komentarze