rolady z musztardą francuską

4.5 (154 ocen)

super obiad

Składniki:

  • - 6 plastrów mięsa do szynki wieprzowej
    - 1 cebula duża
    - 6 łyżeczek kopiastych musztardy francuskiej
    - 3 ogórków kiszonych
    - 15 dkg słoniny wędzonej
    - pieprz
    - kostka rosołowa mięsna
    - ziele angielskie 3 szt
    - liść laurowy
    - olej
    sos
    - 150 ml śmietany
    - 2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolady z musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolady 1. - rozbić plasterki mięsa każdy plaster oprószyć pieprzem posmarować 1 łyżeczką musztardy dać pokrojoną w kostkę słoninę i cebulę i dwie ćwiarteczki ogórka zwinąć rolady spiąć szpilkami do rolad lub nicią
  • 2. - na patelni rozgrzać olej smażyć rolady na mocnym ogniu dobrze przypiec
    - z kostki rosołowej zrobić 1 l rosołu zalać przypieczone rolady patelnie przykryć i dusić do miękkości ido wyparowania rosołu
  • 3. sos
    - wyjąć gotowe rolady dolać na patelnie wodę ok 600 ml wody zagotować
    - do śmietany dodać 100 ml wody i 2 łyżki mąki zmiksować blenderem wlać do patelni cały czas mieszać zagotować sos przecedzić sos przez sito

Porady

podawać z kluskami i niebieską kapustą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować