Roladkowa przyjemność z brzoskiniami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bialka ubic na sztywna piane, wsypac cukier puder. ubic. Nastepnie dodawac pojedynczo zóltka caly czas ubijajac. Wsypac maki z proszkiem do pieczenia i wymieszac! Blaszke o wymiarach 28 x 34 cm posmarowac tluszczem i polozyc papier do pieczenia. Ciasto wylac na forme i równo miernie rozprowadzic I WSTAWIC DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. Piec 8- 10 min . Czysta sciereczke kuchenna polozyc na blacie , na sciereczce ulozyc goracy biszkopt i sciagnac papier . Zawinac w rolade- oddstawic do ostygniecia.
MASA OWOCOWA :
Pokroic owoce w kosteczke. Pozostale skaldniki na bita smietane zmiksowac ok. 5 min na najwyszych obrotach i wymieszac z owocami.
rolade rozwinac posmarowac masa owocowa i z powrotem zwinac na rolade , posypac cukrem puderem . czekolade zetrzec na tarce na duzych oczkach i obsypac rolade .Rolade trzymac w lodówce.
Komentarze