Roladki z szynki faszerowane serem

4.5 (155 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Masa z twarogu, majonezu i szczypiorkiem, owinięta w szynkę drobiową , to wyjątkowo pyszna ozdoba nie tylko świątecznego stołu.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 8 plastrów szynki ( np. szynka z kurczaka)
    • 2 mini kostki smażona cebula Knorr
    • 20 dag twarogu tłustego
    • 2 łyżki majonezu
    • Posiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z szynki faszerowane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • twaróg 1. 1. Twaróg przekładamy do miski.
  • skłądniki 2. 2. Dokładamy posiekany szczypiorek, kostki knorr, majonez.
  • 3. 3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, żeby powstała jednolita masa.
  • roladki 4. 4. Łyżeczką nakładamy masę na każdy plasterek szynki i ciasno zwijamy w rulon.
  • roladki 5. 5. Każdy rulon przekroić na połowę i ułożyć na półmisku.
    6. Szyneczki gotowe.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować