Roladki z kurczaka faszerowane jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozpuść masło. Dodaj posiekaną cebulę i chwilę posmaż. Wrzuć drobno pokrojone suszone pomidory i wbij jajka. Mieszaj aż powstanie jajecznica. Dopraw do smaku. Wysp posiekaną natkę pietruszki.
2.Mięso dokładnie oczyść. Rozbij na płaty. Każdy kawałek mięso posyp solą, pieprzem i papryką. Na każdym mięsie ułóż jajecznicę i zawiń w roladkę. Każdą roladkę zawiń w szynkę szwarcwaldzką. Mięso ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Przykryj folią aluminiową. Roladki z kurczaka
włóż do piekarnika na 15 minut w temperaturze 190 stopni. Następnie ściągnij folię i piecz kolejne 10 minut.
Komentarze