Roladki z kukurydzą

5 (179 ocen)

  • 20 min

...

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag wieprzowiny
    puszka kukurydzy
    10 dag żółtego sera
    jajko
    5 dag bułki tartej
    3 łyżki mleka
    2 łyżeczki masła
    olej
    przyprawy:rozmaryn, tymianek,ostra papryka,pieprz i sól
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę osączyć, masło roztopić i dusić w nim kukurydzę z ziołami około 5 min. Ostudzić, dodać jajko , starty ser. Mięso pokroić w cienkie plastry, rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć łyżkę farszu z kukurydzy, zwinąć, spiąć wykałaczkami, zanurzyć w mleku, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć ze wszystkich stron na oleju, na bardzo malym ogniu. Podawać z kaszą jęczmienną i pikantną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować