Roladki z szynki z kukurydzą

4.5 (200 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Na wielkanocny stół

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 15 plasterków szynki dużej średnicy, ok. 1/2 kg
    3/4 puszki kukurydzy
    10 dkg sera żółtego w kawałku
    5 jajek
    2 garści rzeżuchy
    2 ogórki kiszone
    majonez
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Jajko Przystawki

Roladki z szynki z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo obrać, zetrzeć na dużym oczku, ser zetrzeć na drobnym oczku, ogórki na dużym i odcisnąć. Dodać kukurydzę i ściętą rzeżuchę, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na plasterki szynki nakładać masę jajeczną i zwijać w rulonik. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz jajeczny Jajka Rzeżucha

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować