Roladki wieprzowe

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladki wieprzowe

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
    2 ogórki konserwowe (pokrojone w ćwiartki)
    1 cebula (pokrojona w ósemki)
    kiełbasa (krojona w ćwiartki)
    sól
    pieprz
    musztarda
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab rozbić tłuczkiem.
    2. Posypać solą i pieprzem.
    3. Na każdym plastrze schabu rozsmarować około pół łyżeczki musztardy
    4. Ułożyć cebulę, ogórka oraz kiełbasę
    5. Zwinąć w roladki.
    6. Obsmażyć z każdej strony. Podlewać delikatnie wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować