Szynkowe roladki

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

Doskonała przekąska na spotkania w gronie znajomych :)

  • 20 min

Składniki:

  • * 12 kwadratowych plastrów szynki konserwowej
    * 3 serki naturalne ostrowia 120g,
    * 2 jajka ugotowane na twardo
    * 2 ogórki małosolne
    * 4 ząbki czosnku
    * 2 łyżki szczypiorku
    * 1 łyżka koperku
    * 1,5 łyżki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody
    * sól, pieprz do smaku
    * folia spożywcza
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szynkowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Szynkę układamy na folii spożywczej (3 x 4 tak żeby plasterki zachodziły delikatnie na siebie )
    * Jajko, ogórka, szczypiorek i koper drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę.
    * Składniki łączymy w miseczce z serkami i doprawiamy do smaku.
    * Rozpuszczamy żelatynę i lekko tężejącą dodajemy do powstałej masy. Mieszamy.
    *Całość wykładamy na wcześniej przygotowane płasty szynki. Rozsmarowujemy i zwijamy w roladę.
    *Wkładamy do lodówki na kilka godzin, a następnie kroimy w plastry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować