Roladki schabowe z pieczarkami i serem camembert

4.5 (168 ocen)

Rumiane roladki wypełnione farszem z pieczarek, plastrem sera camembert wzbogacone dodatkowo czosnkową nutą i świeżą pietruszką.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    8 pieczarek
    3 ząbki czosnku
    4 plastry sera camembert
    1 łyżeczka drobno pokrojonej natki pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z pieczarkami i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe z pieczarkami i serem camembert 1. Schab rozbijamy tłuczkiem. Pieczarki kroimy drobno i na oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem smażymy kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z gazu, studzimy. Tak przygotowany farsz wykładamy na rozbite wcześniej kawałki schabu. Na wierzch każdego z nich kładziemy po plastrze sera camembert i posypujemy natką pietruszki. Zwijamy ściśle w ruloniki, spinamy metalowymi wykałaczkami. Smażymy na małym ogniu, na oleju z każdej strony do zarumienienia. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Pieczarki Schab Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować