Rolada ziemniaczana do mięs

4.5 (173 ocen)

  • 60 min

ziemniaki inaczej

  • 60 min

Składniki:

  • 2.00 kg ziemniaków
    przyprawa do ziemniaków Prymat
    3 duże wafle ( typu tortowe
    koperek
    olej
    pędzelek
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Rolada ziemniaczana do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zwiajnie i krojenie rolady 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
    Dobrze ubijamy tłuczkiem, przepuszczamy przez maszynkę do mięsa lub przeciskamy przez praskę. Doprawiamy przyprawą i dosypujemy drobno posiekany koperek. Dobrze ciepłą masę ziemniaczaną nakładamy równomiernie na wafle, rozsmarowujemy i czekamy 5 minut.
    Następnie zwijamy wafle w roladę. Kroimy na plastry.
  • plastry obsmażamy 2. Pędzelek lekko maczamy w oleju i smarujemy plastry, obsmażamy na suchej patelni teflonowej na rumiano.
    Tak powstałe roladki podajemy z mięsem lub jako przystawkę nakładając na wierzch po plasterku ulubionego sera i lekko podpiekając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować