Rolada z dorsza - dietetyczna i zdrowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dorsza myjemy filetujemy . Z jednego dorsza średniej wielkości mamy dwie rolady. Kiedy będziemy mieć 2 filety usuwamy z nich pozostałe ości.
2.Szpinak myjemy osuszamy . Filety z obu stron doprawiamy przyprawą uniwersalną. Na filet nakładamy szpinak i mocno zwijamy roladę. Teraz urywamy kawałek foli aluminiowej smarujemy ją masłem i ciasno zawijamy w nią roladę. Kładziemy ja na wrzątek i gotujemy ok 25 min.
3.Ryż gotujemy według przepisu. ogórka i cebule kroimy dodajemy do ryżu. Doprawiamy solą ,pieprzem ,dodajemy troszkę masła i mieszamy.
4.Ugotowana roladę odwijamy z foli ,serwujemy z ryżem. Całość kropimy sokiem z cytryny i posypujemy pokrojona dymką
Porady
Kiedy masło zamienimy na oliwę ,potrawa będzie bardziej dietetyczna i zdrowsza.
Komentarze