Rolada z dorsza - dietetyczna i zdrowa

5 (144 ocen)

  • 15 min

Ryby morskie są bardzo zdrowe a gotowane nie tracą żądnych składników odżywczych

  • 15 min

Składniki:

  • * 1 szt dorsz,
    * 1 garsc szpinak świeży,
    * przyprawa uniwersalna
    * 1 szklanki ryż,
    * 1 łyżeczka masło,
    * 1 szt ogórek,
    * dymka,
    * cebula czerwona,
    * oliwa,
    * Sól,
    * sok z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z dorsza - dietetyczna i zdrowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza myjemy filetujemy . Z jednego dorsza średniej wielkości mamy dwie rolady. Kiedy będziemy mieć 2 filety usuwamy z nich pozostałe ości.
  • 2. Szpinak myjemy osuszamy . Filety z obu stron doprawiamy przyprawą uniwersalną. Na filet nakładamy szpinak i mocno zwijamy roladę. Teraz urywamy kawałek foli aluminiowej smarujemy ją masłem i ciasno zawijamy w nią roladę. Kładziemy ja na wrzątek i gotujemy ok 25 min.
  • 3. Ryż gotujemy według przepisu. ogórka i cebule kroimy dodajemy do ryżu. Doprawiamy solą ,pieprzem ,dodajemy troszkę masła i mieszamy.
  • Dietetyczna rolada z dorsza 4. Ugotowana roladę odwijamy z foli ,serwujemy z ryżem. Całość kropimy sokiem z cytryny i posypujemy pokrojona dymką

Porady

Kiedy masło zamienimy na oliwę ,potrawa będzie bardziej dietetyczna i zdrowsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować