Rolada szpinakowa w cieście serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser zetrzeć na grubych oczkach i połączyć z majonezem, jajkami i ziołami na gładką masę. Następnie wylać ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni.
Kiedy ciasto się piecze przygotowujemy farsz.
2.Cebulę pokrojoną w prążki i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy szpinak i płaską łyżkę śmietany. Gdy woda odparuje zdejmujemy w ognia.
3.Filety oczyszczamy, myjemy i rozbijamy na cienkie płaty. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4.Po upływie 30 minut wyjmujemy z piekarnika nasze ciasto serowe. Wykładamy na ciasto filety, a następnie szpinak. Zwijamy w roladę i znów wkładamy do piekarnika na 30 minut. Z wierzchu roladę też przykrywamy papierem żeby się ciasto nie przypiekło.
5.Kiedy roladę mamy już gotową kroimy ją w plastry około 2 cm i podajemy z ziemniaczkami opiekanymi, sosem czosnkowym i surówką.
Komentarze