Rolada rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rolada biszkoptowa:
Mąkę pszenną wymieszać z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka z sokiem z cytryny ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka, wymieszać na końcu dodajemy mąkę i deliktanie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na blachę od piekarnika (wyłożoną papierem do pieczenia) i pieczemy około 10 - 15 minut w nagrzanym piekarniku w tem 180*
Biszkopt wyjmujemy na ściereczkę, odrywamy papier i razem ze ściereczką zwijamy, odkładamy do wstygnięcia.
Masa:
Wafle mielimy lub rozkruszamy blenderem. Czekoladę topimy nad kąpielą wodną, odstawiamy aby przestygła.
Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy razem ze śmietan-fixem, dodajemy czekoladę, pokruszone wafle i wiórki kokosowe. Mieszamy.
Masę wykładamy na roladę, równo rozsmarowujemy, zwijamy, wierzch polewamy czekoladą i posypujemy płatkami migdałowymi.
Komentarze