Kruche rafaello

  • wyświetlono: 1887 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Szybkie kruche dla milosnikow kokosu.

Kolda
  • 10 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto:
0,5 kg maki
Kostka margaryny
5 zoltek
Szklanka cukru
Lyzka proszku do pieczenia

Masa:
0,5 litra smietany 18%
10 dag wiorek kokosowych
3/4 szklanki cukru
5 bialek

Sposób przygotowania przepisu:

Kruche rafaello

  • 1. Najpierw nalezy przygotawac mase, gdyz wymaga ostudzenia.
    Smietane, cukier i wiorki polaczyc i gotowac 5 minut, odstawic.

    Skladniki ciasta kruchego polaczyc i podzielic na dwie czesci, jedna wlozyc do lodowki a pozostale wylozyc na blaszce wylozonej papierem do pieczenia i nakloc widelcem.

    Ubic piane i dodac do masy kokosowej, delikatnie wymieszac i wylozyc na ciasto.
    Na wierzch tarkujemy ciasto z lodowki.

    Pieczemy godzine w piekarniku nagrzanym do 180*C opcja gora i dol.

    Uzylam blachy 25x35

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kokos

Komentarze

Podobne przepisy

rafaello

Dodane przez: agarybak76

Rafaello

Kokosowe, szybkie w wykonaniu ciasto...

Dodane przez: male_kulinaria

Rafaello

To trzeba spróbować, nie ma jak...

RAFAELLO

Dodane przez: bozus31

RAFAELLO

RAJ DLA PODNIEBIENIA

ciasto

Dodane przez: Babcia Tereska

CIASTO RAFAELLO

Inspiracją do upieczenia ciasta,...

Rafaello

Dodane przez: Megg

Rafaello

Polecam wspaniałe kokosowe ciasto...

Ciasto Rafaello

Dodane przez: Ola1984

Ciasto Rafaello

Jedno z moich ulubionych ciast....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE